Prijs Publieke Ruimte

De uitreiking van de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte is traditioneel de apotheose van het congres. De project oproep Publieke Ruimte levert steevast tientallen inzendingen op waaruit een onafhankelijke vakjuryvijf projecten nomineert voor de prijs en winnaar kiest. Uit het verleden blijkt dat het winnen van de prijs veel betekent: mediaaandacht en bekendheid bij het grote publiek, en erkenning voor goed opdrachtgeverschap, een hoogstaand ontwerp en een kwaliteitsvolle uitvoering. Het winnen van de Prijs Publieke Ruimte katapulteert het project, de bouwheer en de ontwerper naar grote bekendheid in de vakwereld van de publieke ruimte en ‘eeuwige roem’ in de galerij van winnaars. Vorig jaar sleepte Wijkpark De Porre te Gentbrugge de onderscheiding in de wacht. 

Elke deelnemer aan het Congres en Forum Publieke Ruimte ontvangt een gratis exemplaar van het praktijkboek Publieke Ruimte 2018 waarin 35 projecten worden voorgesteld.

De genomineerden voor de Prijs Publieke Ruimte 2018 stellen we hier binnenkort aan u voor.

Publieksprijs Publieke Ruimte

Sinds vorig jaar wordt tevens een Publieksprijs Publieke Ruimte uitgereikt. De laureaten kunnen daarvoor via de sociale media zelf stemmen verzamelen. De winnaar wordt ook in de bloemetjes gezet tijdens het congres. Vorig jaar ging de onderscheiding naar de Rik Wouterstuin in Mechelen.

Ontdek de winnaars van de Prijs Publieke Ruimte 2008 – 2017