Praktijkboek Publieke Ruimte voor elke deelnemer

Wie binnenkort het nieuwe praktijkboek Publieke Ruimte doorbladert, zal merken dat de inzichten van de voorbije Congressen Publieke Ruimte stilaan vorm krijgen in realisaties op het terrein. Multifunctioneel ruimtegebruik, klimaatadaptatie, waterbeheer, verwildering, ruimte voor voetgangers, … Gebundeld in 148 pagina’s krijgt elke deelnemer een schat aan informatie en inspiratie. Het boek bevat 34 voorbeeldstellende publieke ruimten uit heel België en is een niet te missen naslagwerk voor iedereen die bezig is met publieke ruimte.

In praktijkboek Publieke Ruimte 2020 staan tal van mooie multifunctionele realisaties. Een vistrap die midden in de stad ook als spelelement dienstdoet, bijvoorbeeld. Of een sportpark doorweven met ecologische verbindingen. En een woonpark met een skatepiste en wadi’s. Het valt op dat recente openbare ruimten veel nadrukkelijker zijn ingericht in functie van klimaatadaptatie en vergroening. Inspiratie verzekerd!

Bovenal toont het boek indrukwekkende transformaties. Boulevards en vesten worden opnieuw in ere hersteld met veel groen en ruimte voor voetgangers. Op tal van (markt)pleinen wordt de auto aan de kant geschoven of ondergronds opgeborgen om plaats te maken voor fonteinen, groen en openheid, soms met een kunstzinnige of architecturale twist. In het boek staan ontwerpen op microniveau schouder aan schouder met grootschalige landschapsarchitectuur en infrastructuurwerken. 

Elk project in het boek is voorzien van een weblink en QR code die doorverwijzen naar nog veel meer online informatie op de Databank Publieke Ruimte.

Wilt u het praktijkboek Publieke Ruimte 2020 ook in huis halen? Schrijf u dan in voor het digitale Congres Publieke Ruimte en ontvang het boek per postpakket thuis.
SCHRIJF IN EN BESTEL UW BOEK >

Projecten die in het Praktijkboek Publieke Ruimte 2020 verschijnen

Scheldekop, Oudenaarde Scheldekaaien Sint-Andries en Zuid, Antwerpen Droogdokkenpark, Antwerpen Vistrap, Leuven
Speecqvest, Mechelen Een hart voor Hombeek, Mechelen Grote Markt, Vilvoorde URBEGG, Brugge
Markt, Oudenaarde TRAX Park, RoeselareStationspool, Herstal Tramlijn 9, Brussel
Campus Gasthuisberg, Leuven Fortstraat, Mortsel Historisch centrum, RonseRozemaaipark, Ekeren
Groen Hart, Merksem Kerremanspark, Asse Wolfsputten, DilbeekFietsen door bomen, Bosland
Vloethemveld, Zedelgem Torwoud, TorhoutTorenvalk, BlandenPark De Nieuwe Koers, Oostende
Landschapspark, WerchterRotstuin Bloemendal, HuizingenBoerenkrijgpark, BerlareSport in Genk, Genk
Park Groot Schijn Regatta, Antwerpen Koeveld, Diest Rebry, Izegem
Schaliken, Herentals

Inspiratie op de Databank Publieke Ruimte

Omdat de beschikbare pagina’s per project beperkt in het Praktijkboek Publieke Ruimte zijn, kunt u voor meer informatie en extra afbeeldingen terecht op de Databank Publieke Ruimte.

De website bevat een onschatbare bron van informatie over publiekeruimteprojecten in Vlaanderen en Brussel. Via diverse zoekfuncties (locatie, type project, trefwoorden) snuistert u door de meer dan driehonderd dossiers in de databank. De Databank Publieke Ruimte bevat alle projecten die sinds 2008 in de praktijkboeken werden gepubliceerd.

Adverteren?

Interesse als adverteerder? Vraag hier onze Mediamix.