Voetgangersbeweging vzw

De Voetgangersbeweging is een non-profitorganisatie die al meer dan 20 jaar opkomt voor het recht om je comfortabel en veilig te verplaatsen, overal en altijd. We willen aangename en gezonde omgevingen voor iedereen met voldoende ruimte voor voetgangers en fietsers.

We werken dagelijks aan:

  • steden en gemeenten op maat van voetgangers
  • een aangename, veilige en gezonde leefomgeving
  • kindvriendelijke schoolomgevingen
  • mooie publieke ruimten

De Voetgangersbeweging streeft deze doelstellingen na via onze twee gekende, professionele deelwerkingen:

 

Met Infopunt Publieke Ruimte, tevens organisator van het congres,  richt de Voetgangersbeweging zich naar beleidsmakers, professionelen en burgers die meer willen doen met hun leefomgeving. We verzamelen goede voorbeelden en inspireren via een online databank, tijdschrift, praktijkboek en Congres Publieke Ruimte. Jaarlijks reiken we de prijs Publieke Ruimte uit aan de ‘beste’ openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel.
Bezoek de website! www.publiekeruimte.info

 

Met Octopusplan werkt de Voetgangersbeweging samen met gemeentebesturen, scholen en ouders aan kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer. Een weg die geschikt is voor kinderen is goed voor iedereen! Gemeenten en scholen kunnen bij het Octopusplan terecht voor advies en begeleiding. Op die manier wil het Octopusplan de obstakels wegwerken die stappen en trappen tegenhouden.
Bezoek de website! www.octopusplan.info

 

 

Burgers die onze boodschap onderschrijven en onze organisatie willen steunen, kunnen al vanaf € 10 lid worden.

Ben je als burger begaan met de kwaliteit van je straat, je buurt en je leefomgeving? Wil je dat kinderen zich veilig en zelfstandig kunnen verplaatsen? Vind je dat de voetganger meer aandacht verdient? Dan kan de Voetgangersbeweging jouw steun gebruiken. Zo kunnen we onze werkingen verder uitbouwen en de belangen van voetgangers nog meer behartigen. Lid worden kan via www.voetgangersbeweging.be 

 

Kom kennismaken met ons team op onze stand. We vertellen je graag meer over wie we zijn, wat we doen en wat we voor jou kunnen betekenen.