Antwerpen

Gaststad 2022-2024

De stad Antwerpen is voor het eerst gaststad voor het Congres Publieke Ruimte. Na drie jaar Mechelen, vier jaar Gent is het nu aan Antwerpen. De stad, gelegen aan de Schelde, is een havenstad met zo’n 470.000 inwoners. In 2020 won de stad nog de Prijs Publieke Ruimte voor de herinrichting van de Scheldekaaien. Daarnaast zijn er nog heel wat andere projecten te ontdekken in ‘t Stad. Ontdek het tijdens het congres via één van de boeiende lezingen of ga mee op pad tijdens één van de terreinbezoeken.

Antwerpen bouwt samen met haar bewoners, ondernemers en vele andere partners aan de stad van morgen. Mede dankzij goed ontworpen pleinen, parken, ruimte voor water en mobiliteit zet de stad zich in voor de toekomst om een antwoord te bieden aan belangrijke uitdagingen, zoals leefbaarheid, gezondheid, duurzaamheid en innovatie.

Tijdens congresexpedities ontdek je de verschillende wijken van Antwerpen en krijgt u een blik achter de schermen. Je komt langs grootschalige, strategische projecten als De Grote Verbinding, de Scheldekaaien en de Zuiderdokken. Je maakt kennis met het Lichtplan, Waterplan en Groenplan die een kader vormen en tegelijkertijd ruimte laten om de eigenheid en het unieke karakter van bepaalde plekken te bewaren. Ook het wijkniveau komt aan bod. De inrichting van een wijk bepaalt namelijk hoe mensen leven en de stad beleven. Zo maak je kennis met pilootprojecten rond Tuinstraten en Klimaatstraten. Deze projecten kenmerken zich door een andere projectaanpak, participatie met bewoners en andere partners maar ook door het gebruik van nieuwe technieken en onderhoud. Tot slot komen ook kleine, lokale ingrepen aan bod en hun impact op de publieke ruimte en de beleving, zoals buurtpleinen, toekomstbomen, speelelementen of straatmeubilair.

Kan je niet wachten? Laat je alvast inspireren

antwerpenmorgen.be

databank.publiekeruimte.info

Sluiten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Toestemming(Vereist)