Terug naar programma

Suikerpark Veurne

Een groots project in de Westhoek
10:30 - 11:00
praktijktafel

Op de site van de oude suikerfabriek in Veurne wordt een compleet nieuw stadswijk gebouwd, een uitbreiding op de huidige binnenstad. Zodoende stijgt het inwonertal van dit pittoreske West-Vlaamse stadje tegen de Franse grens aanzienlijk.

Verantwoord en duurzaam leven is één van de pijlers bij de ontwikkeling van het prestigieuze Suikerpark. Dat is ook doorgevoerd in de gekozen bouw- en bestratingsmaterialen tot aan het water- en energieverbruik. Het is daarom een voorbeeldproject voor de Vlaamse Duurzaamheidsmeter Wijken. Het plan is daarnaast innovatief: Suikerpark is geen klassieke verkaveling, maar een volledig nieuw en dynamisch stadsdeel. Een pilootproject voor de Westhoek, ontstaan vanuit een sterk Masterplan. Ook heeft het project een sterke groenstructuur die op natuurlijke wijze aansluiting vindt bij het aangrenzende natuurgebied “Suikerwater”.

Een speciaal door Vandersanden gemaakte rood-bruin-zwarte mengeling van drie vormbak kleuren wordt ingezet als bestrating. De dikformaat stenen hebben afstandhouders. Deze zorgen voor mooie, rechte lijnen in het straatwerk met een voegbreedte van ca. 3 mm. De afstandhouders hebben als bijkomend voordeel dat ze de waterpasseerbaarheid vergroten.

Tijdens de sessie vertellen we de deelnemer alle ins en outs over dit bijzondere project, vanuit het perspectief van de opdrachtgever, landschapsarchitect, aannemer en fabrikant.

Sprekersinfo

Avatar
Kris van Duyse
Vandersanden
Terug naar programma