Terug naar programma

Slotsessie

15:30 - 16:30
plenair
Zaal
1.1

Rolstoel Roadmovie (Mari Sanders, filmmaker)

De slotbijeenkomst van het Congres Publieke Ruimte wordt geopend door de Nederlandse cineast Mari Sanders. Met de Rolstoel Roadmovie vertelt hij op een ludieke maar ook confronterende manier over zijn reis door Europa en zijn beleving van de openbare ruimte in verschillende landen. Toegankelijkheid van de openbare ruimte is ook in Vlaanderen vaak nog een werkpunt. 

Hoe ziet Europa eruit door de ogen van mensen met een lichamelijke handicap? Om een antwoord te krijgen op die vraag maakte filmmaker Mari Sanders, die afhankelijk is van een rolstoel, een ongewone reisserie door Europa voor de Nederlandse Publieke Omroep. In een presentatie met veel komische en confronterende fragmenten uit de serie laat hij zien wat de Europese landen van elkaar kunnen leren op het gebied van toegankelijkheid, beeldvorming, indeling van de publieke ruimten en emancipatie.

Uitreiking Prijs Publieke Ruimte en Publieksprijs

Wie wint de Prijs Publieke Ruimte 2020 en welke stad of gemeente neemt de trofee van het publiek mee naar huis? De vijf genomineerden krijgen elk een minuut om zichzelf te presenteren. De prijsuitreiking tijdens het Congres Publieke Ruimte is telkens een moment om naar uit te kijken.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters zal de prijs Publieke Ruimte en de Publieksprijs uitreiken.

Slotwoord en onthulling nieuwe gaststad

Na drie jaar een warme en boeiende thuisbasis gevonden te hebben in Gent, zoekt het Congres & Forum Publieke Ruimte vanaf 2021 nieuwe oorden op. Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw Filip Watteeuw sluit de zevende congreseditie af en overhandigt de sleutel van het congres aan de volgende gaststad.

Prijs Publieke Ruimte en Publieksprijs

Sprekersinfo

Mari Sanders
Filmmaker
Avatar
Matthias De Clercq
Burgemeester
Stad Gent
Terug naar programma