Terug naar programma

Project ‘De Motten’, Tongeren

09:30 - 10:00
praktijktafel

De stad van morgen kiest voor beleving. Neem nu Tongeren. De Jeker stroomt weer zichtbaar door het centrum. Ebema speelde een rol in deze transformatie. Met betontegels en zitelementen die de promenade langs de waterloop extra uitstraling geven. In het vernieuwde stadspark bieden Blabla blocs zitcomfort én veiligheid.

Sweco ontwierp het nieuwe stadspark en koos voor een gedeeltelijke aankleding in beton. De promenade werd bekleed met betontegels. In een groter formaat, want minder voegen betekent meer comfort voor fietsers en rolstoelgebruikers én minder onderhoud. Ebema ontwikkelde ook een speciale kleur.

Voor de school werd een plein aangelegd. De Blabla blocs – zitelementen in architectonisch zelfverdichtend beton – bieden er zitcomfort én extra veiligheid. Ze voorkomen dat wagens tot op het plein rijden.

Voor bijkomend zitcomfort langs de Jeker koos Sweco voor Ebema Smooth beams – ‘balken’ in streelzacht beton. Prefabtrappen in uitgewassen beton ovrerbruggen niveauverschillen.

De parking aan het cultuurcentrum is grotendeels aangelegd met de grasbetontegel Aviena Straight. De tegel laat 50 % grasgroei toe. Zo krijgt de parking een groen uitzicht.

Sprekersinfo

Avatar
Frank Gendera
Ebema
Avatar
Marc Breban
Ebema
Terug naar programma