Terug naar programma

Flaneren in de Oude Dokken

Max. 52 deelnemers
13:00 - 15:00
excursie

We nemen je graag mee in het projectgebied van de Oude Dokken. Vertrekkend vanop de Bataviabrug starten we met een spectaculair zicht op de Oude Dokken, 8 historische kranen, 14ha wateroppervlak, midden tussen de woonboten, amper 15 min van het centrum. We geven uitleg over de toekomstplannen rond verschillende thema’s, zoals mobiliteit: nieuwe Verpazbrug, Matadibrug, maar ook toekomstige tramverbindingen. En leggen uit aan de hand van het RUP Oude Dokken waar toekomstige groenzones komen en wij bezoeken het nieuw aangelegde  Kapitein Zeppospark.

Verder kan je de evolutie van dichtbij zien van de bouw van het nieuwe Stadsgebouw met daarin een lagere school, een crèche, buitenschoolse opvang en een buurtsporthal. En ook de werf van het nieuwbouw deelproject ‘De Nieuwe Dokken’ van ca 400 woningen en innoverende warmtenetten langs de Schipperskaai is van dichtbij te volgen. Aan de overkant van het Houtdok gaan wij de  werf van het nieuwbouw deelproject “Stapelplein” bewonderen. Kom dus zeker de maritieme sfeer opsnuiven midden in de stad en kom mee flaneren op de nieuw aangelegde Schipperskaai en langs de gerenoveerde kaaimuren in Houtdok, Handelsdok en Achterdok.

Deelnemers worden stipt om 13u00 aan het Excursiepunt in de inkomhal verwacht.

Zijn de inschrijvingen volzet, maar wenst u toch graag mee te gaan? Stuur dan een mailtje naar contact@publiekeruimte.info (organisatie, naam + voornaam, e-mailadres en gsm-nummer + gewenste excursie). We plaatsen u op de wachtlijst en verwittigen zodra er een plek vrijkomt.

Sprekersinfo

Agnieszka Zajac
stad Gent
Sofie Lagaisse
Stad Gent
Terug naar programma