Terug naar programma

Beheersysteem Obsurv

09:00 - 09:45
praktijksessie

De Groendienst van de Stad Gent wil de inventaris, het gewenst beheer en daaraan gekoppeld de werkopdrachten in het openbaar groen in 1 softwarepakket kunnen opvolgen. De firma Sweco bood aan om in hun pakket Obsurv extra services voor het beheer van werkopdrachten te ontwikkelen om zo aan onze vraag te kunnen voldoen. Sinds 2017 werken de Stad Gent en Sweco hiervoor samen. 

Met de groenmodule van Obsurv kan de hele organisatie aan de slag gaan met de GIS-gegevens van het openbaar groen. Met een webapplicatie kunnen ze de inventaris raadplegen en actualiseren, beheermaatregelen invoeren en de uitvoering ervan op het terrein opvolgen.

Tijdens de praktijktafel zal Sweco een algemeen beeld schetsen van de toepassing, de mogelijkheden en doelgroepen. De medewerkers van de Groendienst zullen daarna aan de hand van zeer concrete Gentse voorbeelden demonstreren hoe zij  met module Groen in Obsurv aan de slag gaan. Deelnemers aan de praktijktafel kunnen tijdens de sessie ook hun vragen aan de Stad en aan Sweco stellen.

 

Sprekersinfo

Bert Meskens
SWECO
Isabelle De Clerck
Groendienst
Stad Gent
Maarten Schelstraete
Groendienst
Stad Gent
Terug naar programma