Bustocht ‘Flaneren langs de Oude Dokken’ (volzet)

We nemen je graag mee in het projectgebied van de Oude Dokken. Vertrekkend vanop de Bataviabrug starten we met een spectaculair zicht op de Oude Dokken, 8 historische kranen, 14ha wateroppervlak, midden tussen de woonboten, amper 15 min van het centrum. We geven uitleg over de toekomstplannen rond verschillende thema’s, zoals mobiliteit: nieuwe Verpazbrug, Matadibrug, maar ook toekomstige tramverbindingen. En leggen uit aan de hand van het RUP Oude Dokken waar toekomstige groenzones komen en wij bezoeken de aanleg van het Kapitein Zeppospark. Verder kan je de evolutie van dichtbij zien van de bouw van het nieuwe Stadsgebouw met daarin een lagere school, een crèche, buitenschoolse opvang en een buurtsporthal. En ook de werf van het nieuwbouw deelproject ‘De Nieuwe Dokken’ van ca 400 woningen en innoverende warmtenetten langs de Schipperskaai is van dichtbij te volgen. Aan de overkant van het Houtdok gaan wij de werf van het nieuwbouw deelproject “Stapelplein” bewonderen. Kom dus zeker de maritieme sfeer opsnuiven midden in de stad en kom mee flaneren op de nieuw aangelegde Schipperskaai en langs de gerenoveerde kaaimuren in Houtdok, Handelsdok en Achterdok. Max. 40 deelnemers. Om 15u00 is de bus terug en kan er aangesloten worden bij de demo’s op het Forum Publieke Ruimte en aansluitend de plenaire sessie met o.a. Braempraat door Dimitri Leue en de uitreiking van de Prijs Publieke Ruimte 2019.

Excursie 12u55-15u00

SO Gent, Agnieszka Zajac

Thema
excursie; planning; mobiliteit; spelen

Afbeelding ©Sogent