Onderhoud en beheer van publieke ruimten: zo pakken lokale besturen het aan

De behoefte aan een fundamentele vergroening van de publieke ruimte is groot. Een groene publieke ruimte biedt een adequater antwoord op vraagstukken binnen het gezondsheidsbeleid, klimaatbeleid, duurzaamheidsbeleid, edm. De afgelopen jaren wordt daarom meer en meer aandacht besteed aan het vergroenen van de publieke ruimte. Dit brengt zowel organisatorisch, logistiek als financieel uitdagingen met zich mee. Hoe kan je als gemeente anticiperen op deze evolutie? Je kanal een heel eind op weg na deze sessie. Met Jos De Wael (VVOG) als moderator komen in deze sessie enkele praktijkvoorbeelden aan bod. Zo werkt de Stad Sint-Niklaas vanuit inhoudelijke doelstellingen naar concrete realisaties via het Obsurv-softwaresysteem.

Sessie 10u00 -11u00, zaal volgt nog.

Moderatie: Jos De Wael (VVOG)
Patrick Everaerts (Beringen, deskundige ontwerp publieke ruimte), Brecht Rabijns (Beringen, deskundige publieke ruimte werkplaatsen); te bevestigen (Sint-Niklaas)