Keynote door Jim Walker, Walk21

Founder and Strategic Director, Walk21

Jim Walker vertelt over de mondiale opleving van te voet gaan als volwaardige vorm van verplaatsen. Aan de hand van concrete voorbeelden toont hij hoe steden en gemeenten op een succesvolle manier hun burgers aanmoedigen om meer te wandelen. Hij legt uit hoe investeringen in ‘walkability’ bijdragen aan heel wat doelstellingen en verplichtingen op vlak van duurzame ontwikkeling.

Jim Walker is internationaal actief als beleidsadviseur, communicatie-expert en manager van projecten op vlak van te voet gaan en ‘walkable communities’. Hij is oprichter van Walk21, de internationale conferentie die jaarlijks in een ander continent plaatsvindt. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring met voetgangersinitiatieven wereldwijd. Zo bouwde hij een voetgangersnetwerk van 500 km in Londen, organiseerde hij nationale campagnes rond gedragsverandering en was hij adviseur voor de verplaatsingen op de Olympische Spelen en Paralympics. Momenteel werkt hij aan voetgangersnetwerken in honderd hoofdsteden en leidt hij de Global Sidewalk Challenge om de publieke ruimte voetgangersvriendelijker te maken. In 2019 brengt hij Walk21 opnieuw naar Europa wanneer Rotterdam gaststad zal zijn.

 

Plenaire sessie, auditorium 11u30