Gaststad Gent


Gent biedt de zeldzame combinatie van de intimiteit van een compacte stad en de openheid van een metropool. Met meer dan 259.000 inwoners en 74.000 studenten is de stad veelzijdig, historisch en eigentijds tegelijk. De Stad Gent stimuleert als lokale overheid zoveel mogelijk initiatief van haar burgers om zo te werken aan een open, solidaire, duurzame, wijze en kindvriendelijke stad. Ook in de Gentse publieke ruimte is deze ambitie zichtbaar. 

Tijdens congresexcursies komen uitdagingen en goede praktijkvoorbeelden uit Gent aan bod, zowel in het centrum als de stadsrand. Deelnemers gaan te voet, met de fiets of met de bus op stap en maken o.a. kennis met water , licht en groen , mobiliteitsingrepen en speelelementen in de stad.


ICC Gent

Het Congres en Forum Publieke Ruimte gaat door in het ICC Gent. Het International Convention Center ligt middenin het Citadelpark, het grootste binnenstedelijke park van Gent. De locatie is centraal gelegen en ligt vlakbij het station Gent-Sint